úterý 10. července 2012

Recenze: Domyno Burger Bar

Domyno Burger Bar je relativně nedávno otevřený podnik rozšiřující již tak širokou nabídku centra Domyno, které se zaměřuje na poskytování služeb sportovních (od posilovny po tenisové kurty) přes ubytovací (kolej a hotel) až po stravovací (restaurace, kantýna a burger bar). Nenajdete ho nikde v centru, ale na Praze 4 - Lhotce (viz mapa, je to ale ještě kus za rohem u sportovního areálu, cedule vás navede). Pro většinu asi trochu z ruky, pro místní ale neuvěřitelná pecka.

Menu je prosté - pět burgerů (z nichž část už byla jednou obměněna), k tomu pár příloh a tři saláty pro ty, co přeci jen po mučení svých těl pár metrů od burger baru drží jakous takous dietu. Že to majitelé se svým novým přírůstkem ale myslí opravdu vážně, dokazuje i tenhle článek o tom, jak podnik zakládali, a pak druhý článek představující jednotlivé suroviny. Vlastní směs masa, které se mele přímo na místě, bulka, kterou peče na zakázku pekař na Slapech a zelenina tuzemské produkce (proto asi taky hlávkový salát místo ledového). Pečlivá pozornost byla prý věnována i výběru té správné kyselé okurky. Tomu říkám zapálení pro věc!

Ale nejdůležitější je, jak to všechno chutná, že? "Ah..." aneb dobře. Vážně dobře. Burger č. 2 (89 Kč), aneb ta největší klasika: Bulka (miluju to vypálené (DB)!) je sice velká jak hrom, ale stejně jako u té z Blackdog Cantiny je její poměr k ostatnímu tak akorát (na rozdíl třeba od bohemiabagelovské, která má tendenci být sušší a až moc přebíjející). Maso chuťově vyladěné, propečené na well-done, ale stále dostatečně šťavnaté. Velký široký plátek slaniny vypečený dokřupava dodává extra chuť a čerstvá zelenina to hezky doplňuje - hlávkový salát (kupodivu) opravdu nevadil a křupání ledového mi nechybělo. Jen ta gouda, byť hezky rozpuštěná, zdá se nepřidávala nic navíc (možná by se dalo požádat o čedar, který dávají na burger č. 3). Mazivo zastupuje pouze majonéza, která se ukrývá vespod pod masem a popravdě, té mohlo být víc. Kečup mi ani nechyběl, ale pokud bych měl burgeru z Domyna vytknout, tak právě to, že mohl lépe "klouzat" (jako Infarkt z Blackdog Cantiny nebo Lokál burger z The Tavern). A ještě dodatek pro pálivomilce: mistička s velkou porcí jalapeňos na požádání k burgeru zdarma.


Burger bychom již měli rozkousaný, co žvýkat k němu? Na výběr jsou hranolky (39 Kč), cibulové kroužky (39 Kč), zeleninové chipsy (39 Kč), coleslaw (19 Kč) nebo míchaný salát (39 Kč). Nejlepší je, že všechno je opět domácí. A zrovna ty hranolky - téměř dokonalé. Až na pár kousků parádně křupavé, se skvělým měkkým vnitřkem a v ideálních tvarech a velikostech, žádné zmetky. Takhle by měly vypadat hranolky standardně v každé burgrárně. Navíc k nim byla parádní hustá domácí asi-tatarka. Jediná výtka: mohlo by jich být víc).


Cibulové kroužky bohužel zklamání. Sice s opravdovou cibulí vevnitř, ale těstíčko naprosto bez chuti, jako by ho někdo zapomněl osolit. Vše zachraňovala povedená barbecue omáčka. Coleslaw v malé mističce jsem dostal nejspíše jako bonus, spolustolovník tolik štěstí neměl. Nebyl nijak špatný, ale za peníze si ho dávat nemusíte. Spíše sladký než sladkokyselý a nějak moc omoku místo samotného křupavého zelí a mrkve. Zeleninové čipsy netestovány.


Suma sumárum, kdyby Domyno Burger Bar vyrostl v každé městské části Prahy a v každém městě za Prahou jako McDonald's, myslím, že by se vůbec nikdo nezlobil. Máme tu další podnik, který bere burgery vážně a přesně takhle by to mělo vypadat. Vlastní unikátní koncept, vlastní příprava všeho, co jde, k tomu dobře natočená Plzeň, servírování na klasických talířích a s přílohami v mističkách a pohodlné sesle - co víc si přát? Možná ještě nějaký supr dezert... :) Domyno Burger Bar v dnešní rostoucí konkurenci rozhodně nepodceňte. Má ode mě palec nahoru a taky ocenění za poměr cena/výkon. Ve šťastných hodinách (15:00-18:00) je totiž všechno ještě s 20% slevou.

7 komentářů:

  1. Jeste bych pridal bodiky za velmi milou obsluhu :) LB

    OdpovědětVymazat
  2. Zní zajímavě, dnes jdu do hooters, tak jsem zvědavej!!

    OdpovědětVymazat
  3. Milou obsluhu jsem úplně zapomněl zmínit!

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj, zvu všechny na můj novej foodblog, kde budu recenzovat dobré i špatné restaurační zařízení!!! hezký den!

    http://czechrestaurant.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, můžete začít tím, že začnete psát správně česky... Například "dobrá a špatná restaurační zařízení."

      Vymazat
  5. Byl jsme v podniku dvakrát, inspirací mi byl článek v novinách. Pokaždé jsem měl jeden z burgerů a hranolky, saláty, kroužky ani nic podobného jsme zatím nezkusil. Ale ty burgery, to je panečku něco. Od recenze na nich nejspíš ještě zapracovali, protože maziva mají více, než dost a kloužou do krku bez přemlouvání. Souhlasím však s množstvím tatarky. Mně sice zbyla, ale slečna jí měla nedostatek, každý je zvyklý na jiné množství. Když se však podíváte, jakým detailem se tady teď zaobírám, tak vám musí být jasné, že nic významného se vytknout nedá. Ty burgery sou prostě boží, navíc v hezkém příjemném prostředí, ani káva tam není k zahození. Běžte tam.

    OdpovědětVymazat
  6. Změnu menu jsme ještě přežili, i když byla výrazně k horšímu. Chuťově šly burgery hodně dolů - jen majolka, propečené maso a nic moc navrch. Tento týden navíc zlikvidovali dětské hřiště a dětem dali zákaz na trávu, tedy musí být na betonu o šířce cca 0,5 metru krát délka stolů a pak nebezpečný schod dolů. Psům taktéž zákaz. Také není ideální, když obsluha nahlas komentuje sprostě zákazníky (co ty kreténi zase chtěji? apod), kteří sedí na terase a musí k nim chodit. Navštíví vás na terase tak 1x za 30 minut, objednávku tak v 50% spletou, neochota, naštvanost. Za mě konečná.

    OdpovědětVymazat