úterý 9. dubna 2013

Havajská fastfoodová odysea - část 4. - Hank's Haute Dogs

Havajská fastfoodová odysea - část 1. - Úvod
Havajská fastfoodová odysea - část 2. - A&W Restaurants
Havajská fastfoodová odysea - část 3. - Arby's
Havajská fastfoodová odysea - část 4. - Hank's Haute Dogs
Havajská fastfoodová odysea - část 5. - Jack in the Box
Havajská fastfoodová odysea - část. 6 - KFC
Havajská fastfoodová odysea - část 7. - McDonald's
Havajská fastfoodová odysea - část 8. - Taco Bell
Havajská fastfoodová odysea - část 9. - Popeyes
Havajská fastfoodová odysea - část 10. - Teddy's Bigger Burgers
Havajská fastfoodová odysea - část 11. - Wendy's
Havajská fastfoodová odysea - část 12. - Korejský bonus

V dnešní části putování za rychlou a nepříliš nutričně hodnotnou stravou na Havajských ostrovech si uděláme krátkou odbočku do podniku, který není žádným řetězcem, ale jen jedním jedincem - hotdogárny Hank's Haute Dogs (pozn. nějak jsem nevyfotil ani vnějšek, ale hromada fotek je na Yelp).

Pozorný čtenář nyní jistě zbystřel, protože si říká, jak jsme se ocitli od A už u H, když v úvodu byla vypsána celá řada podniků, jejichž název začíná na písmenko někde mezi. Vysvětlení je samozřejmě prosté - všechno jsem to zkrátka do břicha nacpat nestihl. Z kategorie sladkostí jsem si dopřál párkrát jenom Cinnabon, dostatečně ji popsaný v příspěvku z Londýna. V honolulském obchodním centru Ala Moana byl akorát celý žážitek ještě o něco "sladší", protože si tam sami míchají těsto a válí rolky a všechno je tak skutečně naprosto čerstvé. Do Burger Kingu jsem vkročil jen jednou jedinkrát na letišti, když mě před odletem ještě jednou přepadla nostalgická chuť na jednu poslední skořicovou rolku... vybrané BK v Americe totiž ve spolupraci s Cinnabonem nabízejí jako dezert minnibony - zmenšená verze, stále stejná sladká pecka. Totální nestihnutí pizzy jsem již vysvětloval v úvudu, no a do Carl's Jr. jsem sice původně vlézt chtěl, ale nakonec jsem se na to vykašlal. Zaprvé byl taky docela daleko, ale hlavně se mi nijak zvlášť nelíbí jejich stránky, jejich burgery a ani promofotky těch burgerů - reklamy jako je tahle to už nezachrání, sorry Carle.

Takže zpátky do země vypečených párků, na které mají Američané nutkání házet všechny možné suroviny místo toho, aby si hezky vychutnali párek samotný s kečupem nebo hořčicí a chlebem. Dobře, asi to bude mít něco společného s tím, že nemají pořádný chleba, vídeňské párky a koneckonců ani tu plnotučnou nebo kremžskou hořčici. 

Hank's Haute Dogs je poměrně malý podnik s několika místy na polostojáka uvnitř a několika stoly venku na "zahrádce" a dozvěděl jsem o něm z Man vs Food (na Spektru běží jako Vášnivý jedlík). Rozsáhlá nabídka čítá klasické americké hot dogové kombinace typu Chicago nebo Chili Cheese, řadu méně otřelých kombinací jako je Hawaiian (mangová hořčice a ananasový relish) anebo hot dog, který vás nejspíš na místě zabije - Fat Boy s usmaženým párkem obaleným slaninou s porcí majonézy, salátu a rajčat - ale také denní speciály, takže o rozmanitost zde není nouze. Další specialitou, která stojí za zmínku jsou hranolky smažené v kachním sádle.

Osobně jsem vyzkoušel nakonec jen klasický Chili Dog - hovězí párek, domácí chili, cibule a čedar. Hot dogové housky v Americe umí, hovězí párky taky - tenhle byl krásně macatý a přesto křupavý na skus. Chili bylo chuťově vyladěné a v hojném množství, stejně jako cibule. Jediné, co mi nějak chybělo, byla větší porce sýra. Na fotce není vidět skoro vůbec a já teď zaboha nevím, jestli byl ukrytý v nižší vrstvě nebo ho tam byla jen trocha.


Místní párky mohu s klidem doporučit, otázkou je, jestli vás láká vůbec celý koncept vršení hromady různých ingrediencí na párek v housce. Protože se asi shodeneme, že když je dobrý párek, tak se dá v klidu vychutnat jen tak. S chlebem a hořčicí.

6 komentářů:

  1. Na tomhle bych si asi moc nepochutnal. Když si představím tu rozmočenou housku s kilem nějaký majdy, tak se mi zvedne kufr. I když ta nabídka na webu vypadá hodně zajímavě...

    Jinak odkaz pod slovem "takhle" nefunguje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ona vůbec rozmočená není. Jak tam leží ten párek, tak on ji částečně chrání. Dokud se to s ní rychle, tak žádný problém. ;)

      Odkaz opraven.

      Vymazat
  2. Jo jo, USA není jenom o burgerech, ale i o hot dozích. Super článek, i když bylo jasně vidět, že ani tebe samotného moc nenadchnul.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přiznávám, že jsem se ještě pro hot dogy úplně nenadchnul, i když vážně chci. Třeba mou vysněnou kombinací není chili cheese, ale Chicago, který jsem ještě nikdy neměl. Zkrátka jsem ještě neměl příležitost jich ochutnat víc druhů ve víc podnicích. Až se jednou dostanu do New Yorku nebo Chicaga, podívám se jim na zoubek rozhodně podrobněji! :)

      Prozatím jsem docela zvědavý na hot dog z Fish & Chips v Praze. Hlavně jejich máslová houska vypadá úžasně a je to taky poněkud blíž než Amerika. Ono americký hot dog aby člověk v ČR pohledal.

      Vymazat
  3. Super blog! Já vzpomínám na svůj oblíbený řetězec Checkers, jejich chili cheese fryes a sendvič spicy chicken za 99centů.
    Hot dogy s chili taky dělali, ale ty jsem nikdy neokusil...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zrovna nedávno jsem koukal na díl Undercover Boss o Checkers & Rally's - jejich koncept Double Drive Thru je taky docela unikátní. :)

      Vymazat